Членове на журито: Саша Безуханова

Саша Безуханова е международно признат мениджър, ангел-инвеститор в устойчиви стартъпи и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България.

Основател е на MOVE.BG - непартийна платформа за сътрудничество в намирането на устойчиви решения за държавата, икономиката и обществото чрез иновация, участие и съвместна работа. Саша е инициатор на Green Restart Coalition - съвместна мрежа за зелени иновации и политики, EDIT.BG - отворена мрежа за дигитални иновации, както и на The ChangeMakers - инициатива за ангажиране на общността, свързваща дигитални, зелени и арт иноватори.

Саша е председател на бордовете на WWF за Централна и Източна Европа и Българския център на жените в технологиите, член на инвестиционния комитет на Европейския съвет за иновации и съветник в GreenTech Allience. Тя е и ментор и бизнес ангел в редица технологични и устойчиви старт-ъпи.

Саша е обявена за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 за 2015 г. Притежава редица други национални и европейски награди за приноса си към социалното развитие.

Тя е почетен консул на Великото херцогство Люксембург в България.

Саша Безуханова притежава магистърска степен по Международни преговори и политика от Graduate Institute в Женева, магистърска степен по Електроника от Техническия университет в София и квалификации от INSEAD, Станфорд и др.

 

Sasha Bezuhanova

Саша Безуханова
Международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп; основател на MOVE.BG


Свържете се с нас

Велина Йосифова

Велина Йосифова

Мениджър Маркетинг и комуникации, PwC България

Тел.: +359 894 333 234

Лиляна Динкова

Лиляна Динкова

Експерт Маркетинг и комуникации, PwC България

Тел.: +359 894 332 935

Следвайте ни в социалните мрежи