PwC академия - ACCA

PwC академия - ACCA

View this page in: English

ACCA

Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) е една от най-големите и бързо развиващи се международни счетоводни организации. ACCA съществува в продължение на повече от 100 години.

Асоциацията е призната и уважавана в 170 страни и в момента има над 500 000 членове и студенти от цял свят.

Квалификацията на АССА

Квалификацията на ACCA е създадена, за да даде на специалисти от всички сектори на бизнеса счетоводни знания, умения и да развие професионалните им ценности.

В основата на квалификацията на ACCA са глобалните стандарти за счетоводно образование, определени от Международната федерация на счетоводителите (IFAC). Силен акцент е поставен върху етиката, професионалните ценности и управлението. Те са част от темите за изпити разгледани на най-високото ниво в ACCA квалификацията и са основен елемент на изискванията за вашия практически опит.

Кои са студентите на ACCA?

ACCA студентите не са само членове на счетоводната професия. ACCA членовете имат знанията и уменията да успеят и в други области като бизнес консултиране, данъчно облагане, IT, стратегическо планиране и общо управление.

Няма изисквания за предварителни познания по счетоводство или финанси, за да започнете с квалификацията на ACCA. Всичко, от което се нуждаете, е мотивацията да инвестирате времето си (три до четири години) за получаването на ACCA квалификация и да поставите началото на успешна кариера. Независимо от вашето образование или учебна среда, ACCA квалификацията предлага възможности за професионална реализация на всички.

Защо да започнете квалификацията на ACCA?

Членовете на ACCA имат по-дълбоки бизнес знания, в сравнение с техните колеги и това им предоставя повече възможности за развитие.

Притежанието на ACCA квалификацията ще ви направи по-компетентен счетоводител или финансист, готов да поеме по-трудни и предизвикателни задачи.

Цялостната програма на ACCA ще ви помогне да разберете и да овладеете процесите във финансите и бизнес организациите.

Как да станете член на ACCA?

За да се квалифицирате за членство към ACCA, трябва да издържите 14 изпита (като за девет от тях бихте могли да се освободите в зависимост от вашите предишни квалификации), да имате съответния професионален опит и да се запознаете с Кодекса за професионална етика. В зависимост от броя на изпитите, от които сте освободени, от вас се очаква да завършите програмата в рамките на две до три години.

Изпитните сесии се организират от ACCA два пъти годишно, обикновено в първите две седмици през юни и декември. Студентите могат да държат максимум четири изпита по време на всяка изпитна сесия. Също така има възможност за компютърно-базирани изпити (CBEs), като F1 – Accountant in Business, F2 – Management Accounting, F3 – Financial Accounting and F4 – Corporate and business law, които могат да се държат по всяко време на годината.

Как да се регистрираме за ACCA квалификацията?

ACCA квалификацията ще ви подготви за предизвикателна и често трудна кариера като професионален счетоводител и за това, не е достатъчно да се разчита единствено на теоретични знания, проверявани чрез изпити. Следователно, ключов компонент на ACCA квалификацията е да се събере съответния практически опит.

 • Изпитна сесия - Юни(Регистрациите се подават до 20 февруари преди изпитната сесия)
 • Изпитна сесия - Декември (Регистрациите се подават до 30 август на текущата година)

Нови учениците трябва да представят следните документи, за да се регистрират за квалификацията на ACCA:

 • Диплома за висше образование / Диплома за средно образование (когато заявителят не разполага с висше образование)
 • Сертификат за преминатите изпити от университет
 • Паспорт
 • Снимка паспортен размер
 • Сертификати, степени, квалификации, издадени от други академични органи (ако има такива)

* Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език и проверени от заклет преводач

Нови студенти могат да се регистрират онлайн чрез www.accaglobal.com.

** За повече информация относно нови студентски регистрации, моля свържете се с ACCA Connect: students@accaglobal.com
+44 141 582 2000

Учебни материали

PricewaterhouseCoopers е акредитиран дистрибутор на Kaplan Publishing ACCA учебни материали. Академията в София може да предостави следните учебни материали:

 • Kaplan Study Text (включително пълен достъп до он-лайн обучение и тестване)
 • Kaplan Exam Kits (минали изпитни въпроси и отговори)
 • Kaplan Pocket Notes (удобно и преносимо помагало)

Всички материали се поръчват и доставят в комплект и не могат да бъдат закупени отделно.

ACCA Webex курсове. Компютър и интернет връзка е всичко, което ви трябва!

Предимства на онлайн курсовете:

 • Учите у дома с подкрепата на нашите лектори
 • Задавате въпроси в реално време
 • Интерактивни сесии, по времето, на които си взаимодействате с учители и други ученици
 • Възползвате се от пълен набор от онлайн материали
 • Занятията ще бъдат записани и достъпни за вас, за да ги гледате повторно, когато ви е удобно
 • Попълвате примерен изпит и получавате подробна обратна връзка от нашите експерти

Подробна информация за Webex курсовете ни ще откриете в брошурата

Център за провеждане на компютърно-базирани изпити

Академията е компютърния изпитен център на ACCA (CBE).

 • Студентите имат възможност да държат компютърно-базирани изпити за изпити F1-F4. Основното предимство на системата CBE е гъвкавостта - можете да държите тези изпити по всяко време на годината. В допълнение, може да се явите повторно толкова често, колкото е необходимо.
 • Студентите получават изпитните си резултати на екрана веднага след завършване на изпита и те се качват автоматично на вашия ACCA профил в рамките на 72 часа.
 • Таксата за провеждане на изпита F1 -F3 е 90 GBP + ДДС, а за F4 GBP 110 + ДДС.

За регистрация моля свържете се с Академията по имейл

АCCA с Академията на PwC

Имаме удоволствието да ви представим програмата на Академията за България. Нашата ACCA визия е проста - да осигурим високо качество на преподаване и обслужващи дейности, които ще осигурят максимално добро представяне на студентите ни и ни отличават като водеща компания за професионални услуги.

Ние сме фокусирани върху предоставянето на следното на нашите АССА студенти и клиенти:

 • Най-високи резултати: Нашите ученици си вземат изпитите с едни от най-високите резултати - винаги с около 20% по-високи от средните в световен мащаб!
 • Висококачествени учебни материали: Ние използваме материали за обучение на издателство Каплан, водещ дистрибутор на ACCA учебни материали във Великобритания. Студентите, които използват материалите на Каплан при подготовка за изпитите си имат най-високите резултати в световен мащаб.
 • Високо качество на обучение: Нашите преподаватели са опитни лектори и бизнес професионалисти. Всеки лектор има разнообразен опит, и допринася допълнителни ценни знания и опит към курса. Доброто познаване на бизнес средата и опит в преподаването за ACCA е идеалната комбинация.
 • Конкурентни цени за квалификацията на ACCA: Нашите служители са ACCA студенти. Въз основа на установената програма на ACCA и използвайки ресурсите на PwC, предлагаме на нашите клиенти същото високо качество на обслужване на по-ниски цени.
 • Зали на Академията: Присъединете се към нас в Академията - в нашите напълно оборудвани класни стаи (CBE център, WiFi)
 

Регистрация

За регистрация към АССА с Академията на PwC, можете да се свържете с нас по email.

Свържете се с нас

Мария Рац

Ръководител PwC академия в България

Тел.: +[359] (2) 9355 200

Следвайте ни в социалните мрежи